Zoom Meeting

Evden çalışmıyor olsanız bile, muhtemelen Zoom‘u duymuşsunuzdur. Koronavirüs krizinin ışığında, video konferans uygulaması, hem iş hem de kişisel ortamlarda iletişimin önemli parçası haline geldi. Zoom hükümetler, teknoloji girişimleri, dini topluluklar ve tabii ki arkadaşları ve aileleriyle sohbet etmek ve hatta parti yapmak isteyen sıradan insanlar için tercih edilen video iletişim platformudur.

Nasıl indireceğiniz ve başlayacağınız dahil olmak üzere Zoom hakkında bilmeniz gereken her şeyin yanı sıra görüntülü sohbet uzmanı olmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu ve püf noktasını paylaşıyor olacağız.

Zoom Nedir?

Zoom, sanal video ve sesli konferans, web seminerleri, canlı sohbetler, ekran paylaşımı ve diğer ortak çalışma yeteneklerini ayarlamanıza olanak tanıyan bulut tabanlı bir video iletişim uygulamasıdır.

Bir Zoom toplantısına katılmak için bir hesaba ihtiyacınız yoktur ve platform Mac, Windows, Linux, iOS ve Android ile uyumludur, yani neredeyse herkes erişim sağlaya bilir. Zoom’un çekiciliğinin büyük bir kısmı basitliktir. Başlamak kolaydır, arayüzü basittir, doğrudan uygulamanın içine yerleştirilmiş Galeri Görünümü ile görüşmedeki her kişiyi aynı anda görmenizi sağlayan özellikler vardır.

Zoom Nasıl Edinilir?

Daha ileri gitmeden önce, platformun temelden işletmeye kadar dört farklı fiyatlandırma planı sunduğunu belirtmek önemlidir. Sizin için doğru olan, uygulamayı nasıl kullanmayı planladığınıza bağlıdır.

Zoom Basic

Platformun en popüler fiyatlandırma katmanıdır ve ücretsiz olduğu düşünüldüğünde mantıklıdır. Bu katman, sınırsız bire bir toplantı sunar, ancak üçten fazla katılımcıyla video konferans 40 dakika ile sınırlıdır (her zaman başka bir tane başlatabilirsiniz).

Zoom Pro

Küçük bir ekiple çalışıyorsanız veya düzenli olarak uzun süreli video görüşmeleri yapmayı planlıyorsanız, Pro planı idealdir. Grup toplantı süresini 40 dakikadan 24 saate çıkarmanın ötesinde, toplantı sahiplerinin yinelenen toplantılar için kimlikler oluşturmasına ve kayıtlı toplantıları bulutta saklama yeteneğinin yanı sıra gelişmiş kullanım raporları oluşturmasına olanak tanır.

Zoom Business

Küçük ve orta ölçekli şirketler için işbirliğini kolaylaştıran bir fiyatlandırma planı. Tüm davetlerde şirket markası, özel müşteri desteği ve otomatik olarak oluşturulmuş transkripsiyon gibi daha fazla özellik vardır.

Zoom Enterprise

Büyük işletmeler için tasarlanmıştır ve kaydolmak için en az 100 ana bilgisayar gerekir. Enterprise, sınırsız bulut depolama alanı, özel bir “müşteri yöneticisi” ve tek bir aramada 500 kişiyi ağırlama kapasitesi gibi pek çok avantaj sunar.

Planınızı değiştirmeye karar verirseniz, zoom hesabınızın plan türünü istediğiniz zaman yükseltip düşürebilirsiniz.

Bu fiyatlandırma katmanlarına ek olarak, görüntülü arama platformu ayrıca eğitimciler, sağlık firmaları ve web geliştiricileri için oluşturulmuş planlar sunar. Her biri kendi özellikleri ve müşteri destek sistemleri ile birlikte gelir.

Zoom Nasıl İndirilir

Bir plana karar verdikten sonra, ister bilgisayarınıza ister mobil cihazınıza indirmeniz çok kolay. Platform, sırasıyla App Store ve Google Play Store üzerinden iPhone, iPad ve Android cihazlar için kullanılabilir.

Bilgisayarınızı kullanmayı planlıyorsanız, Zoom’un resmi web sitesine gidip indirmek isteyeceksiniz. Kullanmakta olduğunuz bilgisayarın türüne bağlı olarak işlem biraz farklı olacaktır.

Zoom toplantılarına katılmak için bir hesaba ihtiyacınız yoktur, ancak kendi aramalarınızı düzenlemeyi, planlamayı ve yönetmeyi planlıyorsanız bir hesap açmanız gerekir.

Platformu iş veya eğlence amaçlı olarak sık sık kullanmayı planlıyorsanız, önce uygulamayı indirmenizi ve ardından bir Zoom hesabına kaydolmanızı öneririz. Zoom neredeyse her cihazda çalışabilir.

Zoom Toplantılarına Başlarken

Zoom’u indirip yükledikten sonra, başlamaya hazırsınız. Bir hesabınız yoksa ve yalnızca bir Zoom toplantısına katılmak istiyorsanız, bunu birkaç farklı şekilde yapabilirsiniz.

Toplantı sahibi tarafından sağlanan bir Zoom toplantısı bağlantısı aracılığıyla; tek yapmanız gereken bu bağlantıya tıklamak ve toplantıya gireceksiniz. Veya Zoom’un ana sayfasındaki “Katıl” seçeneğine tıklayıp Toplantı Kimliğini manuel olarak girebilirsiniz.

Bir hesabınız varsa ve ilk Zoom toplantınızı planlamak istiyorsanız, tek yapmanız gereken uygulamaya veya web sitesindeki “Planla” seçeneğini tıklayabileceğiniz hesap sayfanıza gitmek.

Toplantı katılımcılarını; e-posta, kişi veya telefon numarası aracılığıyla gönderebileceğiniz konferans aramanıza katılmaya davet edebilirsiniz. En kolay yol, bir toplantı planladığınızda veya başlattığınızda toplantıya katılma bağlantısını paylaşmaktır.

Toplantı İçi Sohbet

Bu özellik sayesinde, bir toplantı içindeki bir kişiye veya gruba özel olarak mesaj gönderebilirsiniz.

Kayıt

Her sürüm, manuel veya otomatik olarak başlatabileceğiniz toplantılarınızı kaydetme seçeneği sunar.

Ekran Paylaşımı

İster bir pazarlama sunumu ister sınıf dersi için olsun ekranınızı istediğiniz gibi paylaşa bilirsiniz.

Ara Odalar

Katılımcıların kendi konuşmalarını yapabilmeleri için tek bir aramayı ayrı gruplara ayırmanıza olanak tanır.

Zoom Hakkında Daha Fazla İpucu ve Püf Noktası

Zoom’dan daha fazlasını elde etmek istiyorsanız, birkaç ayar ve özellik daha ilginizi çekebilir. Kendinizin ve görüşme sırasındaki diğer kişilerin sesini nasıl kapatacağınızı bilmek gibi basit püf noktalarının ötesinde, platformun gelişmiş ayarlarına aşina olmalısınız.

Farklı Arka Planlar

Platformun özelliklerinden biri olan arka plan, arka planınız olarak farklı görüntü veya video paylaşmanıza olanak tanır.

Elinizi Kaldırın

Zoom, sınıfın veya konferansın akışını bozmadan, toplantı düzenleyicisine soru sormak istediğinizi bildiren “elinizi kaldırmanızı” sağlayan bir özelliğe sahiptir.

Uzaktan Destek

Başka bir katılımcının ekranının kontrolünü elinize almanızı sağlayan faydalı bir özellikdir.

Kişisel Toplantı Kimliği

Yalnızca Pro veya daha yüksek hesaplar için mevcut olan kişisel toplantı kimliği, toplantılarınızı daha güvenli hale getirirken, arkadaşlarınızın ve iş arkadaşlarınızın bağlantı kurmasını da kolaylaştırır.

Bekleme Odası

Katılımcıların bir toplantıya ne zaman katılacağını kontrol etmenizi sağlayan bir özellik.

Zoom, Google Takvim veya Outlook hesabınıza eklene bilecek davet özelliklerinide sunar.