WordPress Üzerinden Nasıl Web Sitesi Kurulur?

Kodlama bilmeden web sitesi kurmak için kullanılan en popüler yöntem WordPress’tir. Açık kod sistemi sayesinde basit adımlarla isterseniz kişisel bir blog sitesi, isterseniz de kurumsal web sitesi sahibi olabilirsiniz. WordPress hazır temalar sunarak, kullanıcıların web site formatlarına uygun seçim yapmalarını sağlar.

WordPress Üzerinden Nasıl Web Sitesi Kurulur?

WordPress üzerinden web sitesi kurmak için öncelikle sitenizin amacını ve ne gibi içerikler paylaşacağınızı belirlemeniz gerekir. Sitenizde düzenli ve tutarlı içerikler bulundurmak, uzun vadede ön plana çıkmanıza yardımcı olur. İçerikleriniz ile ilgili detaylı olarak tasarladığınız bir planınınız ve hedefiniz olması, web sitenizi doğru ve anlamlı kullanmanızı sağlar.

Planlama aşamasından sonra WordPress üzerinden web sitesi kurmak için izlemeniz gereken adımlar şöyledir;

  • Öncelikle sitenizin amacına uygun kategoriyi seçin. Blog, e-ticaret ve kurumsal web site gibi seçenekler arasından profilinizi belirleyin.
  • Web siteniz için bir alan adı (domain) belirleyin. Alan adınız, içeriklerinizle uyumlu ve hedefiniz doğrultusunda seçilmelidir.
  • Site yapımınız için bir hosting sağlayıcı seçin. Bu seçimi yaparken web sitenizin ihtiyacı, kontrol panelinin kullanım kolaylığı, müşteri desteği ve ekonomik olması gibi konuları göz önünde bulundurun.
  • Ücretsiz şekilde SSL sertifikası alın. Google, SEO açısından önemi büyük olan SSL sertifikası olmayan siteleri güvenli bulmuyor. Hosting firmaları bu hizmeti ücretsiz olarak sunuyor.
  • Hosting paneliniz üzerinden e-posta, kullanıcı adı, şifre ve destek pin kodu girerek hesap oluştur butonu ile kaydınızı oluşturun.
  • Ödeme için gerekli adres ve kart bilgilerini girdikten sonra hosting ve domain işlemlerinizi tamamlayın.
  • Giriş yaptığınız panelde web hosting için yer alan kurulum seçeneğine gelin ve aşamaları takip edin. cPanel üzerinden detayları belirleyin ve yönetin.

WordPress her aşamada açık ve anlaşılır seçenekleri ile kolay bir kurulum gerçekleştirmenizi sağlar.

WordPress’in Avantajları Nelerdir?

WordPress’in en büyük avantajı açık kodlu ve geliştirilebilir özellikte olmasıdır. Kodlama işlemini hiç bilmeyen biri de çok iyi bilen biri de bu hizmeti kolayca kullanabilir. Hızlı ve pratik kurulumu, pek çok eklenti ve tema seçeneği ile kişiselleştirilmesi kolaydır.

Yönetici paneli detaylı ve kapsamlı olan WordPress’te karşılaşılan problemler kolaylıkla çözülebilir. Açık kaynaklı olması pek çok insanın bu problemlere çözüm üretebilmesini sağlar. İnternet üzerinde araştırma yapılarak sorunların çözümlerine ulaşmak mümkündür.

Ücretli Mi?

WordPress yazılımı ücretsizdir. Bununla birlikte WordPress için bir gereklilik olan hosting ve domain hizmetleri ücretlidir. Domain, alan adınızdır. Çok yüksek olmasa da bir maliyeti bulunur. Hosting ise web siteniz için barınma hizmetidir. Hız ve güvenlikle ilgili konular hosting hizmeti dahilindedir.

Aylık ve yıllık ücretlendirmeleri bulunan hizmetler, Premium seçenekleri ile ek masraflara da yol açabilir. Her bütçeye uygun farklı seçenekler olması, WordPress’in olanakları arasında yer alır.

WordPress.com ile WordPress.org Arasındaki Farklar Nelerdir?

İsim olarak benzer yapıda olsalar da wordpress.com ve wordpress.org arasında belirgin farklar vardır. WordPress.com, hosting hizmetini ücretsiz olarak sunar ve site adınızın yanında wordpresscom şeklinde bir URL oluşturmanızı sağlar. Satın aldığınız paketin genişliğine göre tema ekleme, ziyaretçi sağlama ve SSL ile web sitenizi güvenli kullanma hakkınız bulunur. Ancak size sunulan eklentiler dışına çıkamazsınız ve ziyaretçi trafiğinde ve dosya yüklemede limitler nedeniyle sınırlı kullanım elde edersiniz.

WordPress.org ise ücretsiz indirip, tema ve eklenti seçebileceğiniz ancak hosting kullanmanız gereken versiyondur. WordPressorg ile dilediğiniz temayı seçebilir, sürüm güncelleme ve sitenizi farklı yapıya geçirme haklarından yararlanabilirsiniz. WordPress.org’da site altyapısına erişmek ve bakımını sağlamak kullanıcıya ait bir görevdir.

Themeforest WordPress Tema