İş Fikirleri, Girişimcilik Fikirleri

Kendi İşini Yürütmek İsteyenler İçin 54 Küçük İşletme Fikri

Dokuzdan beşe işinizden son kez çıkmayı ve kendi patronunuz olmayı hayal ediyorsanız, muhtemelen çeşitli küçük işletme fikirlerini düşündünüz. Ancak, bol miktarda tutku varken, yön bulmak zor olabilir.

Kendi işini yürütmek isteyen herkes için küçük işletme fikirlerini bir arada bulabilirsiniz. Kendi benzersiz fikirlerinizi harekete geçirmek için bunları bir başlangıç ​​noktası olarak kullanın:

  • Küçük İşletme Fikirleri
  • Ev İş Fikirleri

Ve eğer her şey başarısız olursa, Airbnb Kurucu Ortağı Brian Chesky’nin şu sözlerini yaşayın: “Eğer iyi bir fikir düşünmeye çalışsaydık, iyi bir fikir düşünemezdik. Sadece çözüm bulmak zorundasın. kendi hayatınızda bir problem çözmelisiniz.”

İşleri bir sonraki seviyeye taşımaya hazır mısınız? Bu nihai girişimcilik rehberi, iyi bir fikir hayal etmekten daha fazlasını yapmanıza yardımcı olabilir. Bugün belkide onunun gerçeğe dönüşeceği gün.

En İyi Küçük İşletme Fikirleri

1. Tamircilik

Her zaman evin etrafında bir şeyler mi tamir eder misiniz? Arkadaşların küçük işlerin tamamlanması gerektiğinde genellikle seninle irtibata geçerler mi? Bir web sitesi oluşturun, zamanınızın ve uzmanlığınızın ne kadar değerli olduğunu öğrenin ve arkadaşlarınız ile paylaşmaya başlayın ve onlardan tavsiye isteyin.

2. Ahşap İşleri

Benzer şekilde, güzel mobilyalar veya diğer ev eşyalarını ahşaptan üretme tutkunuz varsa – bunaları farklı online platformlarda listeleye bilirsin. EtsyeBay, Gittigidiyor, Sahibinden, Trendyol, aliexpress, Amazon, Shopier veya Craigslist gibi sitelerde listeleye bilirsiniz. Ürünlerinizi listeledikten sonra, bir web sitesinden veya instagram hesabından özel siparişleri kabul etmeyi veya işinizi bütmeye gidebilirsiniz.

3. Çevrimiçi Flört Danışmanı

Flört danışmanları genellikle zamanları için ücret alırlar. İnsanların başarılı çevrimiçi buluşma profilleri oluşturmalarına, normal çevrimiçi kanalların dışındaki olası eşleşmeleri elde etmelerine yardımcı olur ve Tinder‘ın yapamayacağı bir düzeyde kişiselleştirme sunar. Çöpçatanlıkta bir beceriniz olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu sizin işiniz olabilir.

4. Dikiş ve Tadilat Uzmanı / Terzi

İnsanların her zaman birşeyler dikmeye ve onarmaya ihtiyacı olacak ve bunu yapacak kişi siz olabilirsiniz. Dikiş yapmayı seviyorsanız, yukarıda belirtilenler gibi basit hizmetler sunarak başlayın ve bir müşteri tabanı ve talep oluştururken terzilik ve tasarım konusunda kendinizi geliştirin.

5. Web Sitesi Geliştirici

Diğer küçük işletmeler için web sitesi oluşturmaktan belirli projeler için teknik destek sağlamaya kadar kaliteli web geliştirme şu anda yüksek talep görüyor. Böyle bir teknik beceri setiyle, ne yaptığınızı ve bunu nasıl yapacağınızı anlaşılması kolay bir dilde açıklayabildiğinizden emin olun. Yaptığınız işi tam olarak anlamayan arkadaşlarınız ve aileniz üzerinde mesajınızı test edin.

6. Kişisel Antrenör

Haberi duyurmak için ev içi konsültasyonlar, kişiselleştirilmiş beslenme ve egzersiz rejimleri ve toplum temel eğitim kampları sunun. Bir Instagram beslemesini ilham verici alıntılar, ücretsiz egzersiz videoları ve nefis atıştırmalık fikirlerle doldurmayı unutmayın – bu, fitness gurularının markalarını oluşturmaları için yaygın bir yoldur.

7. Grafik Tasarımcısı

Kendi saatlerinizi belirleyin, projelerinizi seçin ve gurur duyacağınız bir portföy ve iş oluşturun. Web sitesi tasarımından blog grafiklerine ve daha fazlasına kadar birçok şirket, her tür proje için deneyimli grafik tasarımcıları arar.

8. Yaşam / Kariyer Koçu

Elinizin altında farklı deneyimleriniz varsa, bunu bir yaşam veya kariyer koçu olarak iyi bir fırsata çevire bilirsiniz. Birçoğumuz kariyerlerimizde rehberlik arıyoruz ve bize mentorluk yapacak zamanı olan birini bulmak zor olabilir. Yaşam / kariyer koçları yüksek gelirler elde ederler, ancak müşterilere kişisel ve profesyonel yaşamlarında ciddi adımlar atmaları için ihtiyaç duydukları yoğun ve uygulamalı eğitim ve tavsiyeleri sunabilmelidirler. Sonuçta, bazen herkesin de sadece moral verici tavsiyelere ihtiyacı vardır .

9. Özgeçmiş-Cv Yazarlığı

Yeni bir iş için özgeçmiş cv, kapak mektubu, portföy göndermek zor ve zaman alıcı olabilir. Bu yüzden birçok insan yardım alıyor. Müşterilere özel özgeçmişler, güzelce düzenlenmiş kapak mektupları ve işverenlerin görmezden gelmesini imkansız kılan özenle hazırlanmış portföyler ile yardımcı olun.

10. Serbest Yazar

Yazma beceriniz varsa, size para ödemeye istekli birileri var. Blog gönderileri, dergi makaleleri ve bolca web sitesi kopyası yazın potansiyel müşterilerle paylaşmak için oluşturulmuş bir eseriniz olduğundan emin olun. Elinizde bulundurmak için birkaç örnek parça oluştursanız bile, bunlar çalışmanızı sergilemenize ve yeni işleri çekmenize yardımcı olur.

11. Çevirmen

Yabancı bir dil konuşmak? Bir çeviri hizmeti başlatın. Topluluğunuzdaki niş bir ihtiyacı karşılayabileceğiniz için tıbbi veya finansal çeviri gibi belirli bir çeviri türünde uzmanlaşmayı düşünün.

12. Bahçe Tasarımcısı

Çoğu insan, arka bahçelerinde birşeyler yapma istekliliğine sahiptir, ancak çok azının başlangıç ​​için bir arka bahçe alanı tasarlama bilgisi vardır. Müşterilerinizin dış alanları için tasarımlar yapın ve gerçek kazmayı yapmalarına izin verin.

13. E-ticaret Mağazası Sahibi

Özel bir şey yaratıyor, topluyor veya sergiliyor musunuz? Bir e-ticaret mağazası açmayı ve hobinizi tam zamanlı bir işe dönüştürmeyi düşünün. Yapmakta olduğunuz tüm ürünleri satmak için bir yeriniz olsun, bir e-ticaret mağazası tutkunuzu sürdürmeniz için onu finansal olarak uygun hale getirebilir.

14. Peyzaj Mimarı

Biçme, ağaç kesme ve mevsimlik dekor günümüzde birçok yerin ihtiyaçlarıdır. Ekipmana sahipseniz veya satın alabiliyorsanız, peyzaj işi kazançlı bir meslek olabilir.

15. Videograf

Video prodüksiyonu, ekipmana önceden yatırım yapmanızı gerektirir ve bu oldukça pahalı olabilir. Ancak hizmetlerinizi bu kadar değerli kılan da budur. İlgilenen izleyiciler için çalışmanızın birkaç tanesini içeren bir web sitesi paylaşmak veya oluşturmak için çalışmanızın bir portfolyoya sahip olduğunuzdan emin olun.

16. Fotoğrafçı

Aileniz ve arkadaşlarınız için fotoğraf çekimleri yaparak başlayın. Bir çalışma grubu oluşturun. Fotoğrafçılık işletmeleri genellikle ağızdan ağza büyür, bu nedenle son müşterileri etiketleyebileceğiniz bir Facebook sayfası ve İnstagram hesabı oluşturun ve bunu arkadaşlarınızın haber akışlarında da görünmesi için onlardan da paylaşım yapmalarını ve etkileşime geçmelerini isteyin.

17. Seyahat Planlayıcısı

Seyahat acentesinin zamanı geçiyor olabilir, ancak insanlar hala daha geleneksel olmayan seyahat koordinasyonu konusunda yetenekli olanları arıyor. Her zaman güzel oteller, ideal konum ve her akşam sıraya dizilmiş çok sayıda lezzetli restoranla mükemmel bir tatil planlaya biliyorsanız, hizmetlerinizin reklamını seyahat planlamasında daha modern bir yaklaşım olarak düşünün. Web sitesi ve sosyal medya hesaplarınızı oluşturarak başlaya bilirsiniz.

18. Araba Detaylandırma Uzmanı

Şeytan ayrıntıda gizlidir ve siz de olabilirsiniz. Müşteriye seyahatlarında kullanacakları otomobil hizmeti sunmak yüksek talep görmektedir. İşinizi yola taşımak için esneklik, ulaşım ve ekipmana sahip olduğunuzdan emin olun.

19. Konut Expertizliği

Bu, büyük bir uzmanlık ve sertifika gerektirecektir, ancak size her zaman hayalini kurduğunuz esnekliği ve maaşı verebilecek bir iştir. Bölgenizdeki lisans gereksinimlerini tamamlayın ve bilginizi, yetkinizi ve uzmanlığınızı geliştirmek için birkaç kurs almayı düşünün.

20. Ev Temizleyicisi

Ev temizliği sevdiğiniz şeyi yapmaya başlamak için harika bir yol olabilir. Mahallenizdeki evlere reklam vermeyi düşünün ve müşteri olarak birkaç küçük işletme kazanarak paranızın karşılığını daha fazla alın. Genellikle benzer miktarda işi farklı sektörlerde çok daha fazla ücretlerle yapabilecekken daha düşük bütce ile ev temizliği sektöründe başlaya bilirsiniz. Bunu kendiniz de yapabilirsiniz, bir ekip kurup ekibinizde sizin için çalışabilir.

21. Kişisel Şef

Hepimiz yemeyi severiz, ancak çok azımızın sağlıklı ve lezzetli yemekler pişirmek için zamanı veya enerjisi vardır. Hizmetlerinizi hem yerel ailelere hem de işletmelere tanıtın. Ve vejeteryanlar gibi belirli müşteri gruplarını “kategorilere ayırmayı” düşünün, böylece tüm müşterileriniz için toptan üretim yaparak yüksek miktarlarda pişirebilirsiniz.

22. Emlak Yöneticisi

Çoğu insan, genellikle farklı şehir veya eyaletlerde bulunan, içinde yaşamadıkları mülklere sahiptir. Mülkün iyi bakıldığından emin olmak, ortaya çıkan küçük düzeltmeleri halletmek ve kiracılara bir irtibat görevi görmek için birinin olması yararlıdır.

23. Nakliyecilik

Taşınma her zaman yorucudur ve birçok kişi paketleme sürecinin tamamını işe alır. Sabit bir müşteri akışına sahip olmak ister misiniz? Size yeni müşteriler önerecek yerel bir taşıma hizmetiyle ortak olun.

24. Masaj Terapisti

Bir masaj terapisti olarak ağrıyan kasları yatıştırın ve müşterileriniz için huzur sağlayın. Şehrinizdeki ve eyaletinizdeki eğitim ve sertifika kurslarına bakın ve müşteri ziyaretleri için portatif bir yatağa yatırım yapın.

25. Kuaför veya Makyaj Sanatçısı

Elbette, kozmetik okuluna gidebilir ve bir salondaki pahalı bir sandalye için ödeme yapabilir veya müşterinizin kapısına kadar özel stil ve makyaj hizmetleri sunabilirsiniz.

26. Pansiyon Sahibi

Bu, eyaletinizden doğru lisansı araştırmanızı gerektirecek başka bir ticari girişimdir, ancak hayallerinizin gerçekleştiğini görmek buna değecektir. Bölgenizdeki ilgi alanlarıyla örtüşen özel paketler ve temalı konaklamalar deneyimlemek ve oluşturmak için konukların bölgenize seyahat edeceklerini düşünün.

27. İç Mimar

Peyzaj tasarımına benzer şekilde – odalarını doldurmak için ihtiyaç duydukları mobilyayı ve ev dekorunu satın alma yeteneğine sahip birçok kişi var, ancak çok azı nereden başlayacağını biliyor. Bir portföy oluşturmak biraz zaman alabilir, ancak projelerinizi belgelemek ve çevrimiçi olarak paylaşmak en çılgın hayallerinizin ötesinde bir hayran kitlesi oluşturabilirsiniz.

28. Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluş Sahibi (Dernek-Vakıf)

Hayatınızı inandığınız bir amaca adamayı hayal ediyorsanız, kar amacı gütmeyen bir kuruluş kurmanın zamanı gelmiş olabilir. İşletmenizi dahil etmeniz ve vergiden muafiyet statüsü için başvurmanız gerekir – ve ardından devam eden uyumluluk standartlarını karşılamanız gerekir, ancak kazanç, inandığınız bir amaç üzerinde anlamlı bir etki yaratıyor. Hala kâr ederken iyilik yapmak ister misiniz? Sosyal girişimciliği düşünün.

29. Tur Rehberi

Şehrinizin veya eyaletinizin yerel tarihini seviyor musunuz? Bir tur rehberi olmayı düşünün. Elbette, işi iyi yapabilmek için tonlarca araştırma yapmanız gerekecek. Topluluğunuzun tarihinin belirli bir nişine hitap eden turlar sunarak başlaya bilirsiniz. Bazı tur rehberleri, kasabalarının en perili yerlerine tarihi yürüyüş turları sunarken, diğerleri şehrin gerçek tadına varmaları için rehberli yemek turları düzenler.

30. Öğretmen

İster matematik ustası, ister piyano ustası veya Shakespeare meraklısı olsun biraz yardıma ihtiyacı olan ve bunun bedelini ödemeye istekli biri var. Haber yaymak ve bir müşteri tabanı oluşturmak için yerel okullar, topluluk kolejleri ve toplum merkezleri aracılığıyla hizmetlerinizin reklamını yapın.

31. Danışmanlık

Belirli bir konuda önemli deneyiminiz veya bilginiz varsa, danışman olmayı düşünün. Belki de işe alım uygulamaları konusunda uzmansınız, SEO konusunda ustasınız veya birden fazla satış ekibini altı haneli başarıya götürdünüz. Bunda iyiyseniz, kendinizi bir danışman olarak pazarlayın.

32. Giyim Butiği Sahibi

Kendi moda imparatorluğunuzu kurmayı hayal ediyorsanız, neden yerel bir butikle başlamıyorsunuz? Etkileyici vitrinler, ilham verici sosyal medya hesapları ve yoğun topluluk katılımıyla hareketlilik yaratın.

33. Etkinlik Planlayıcı

Düğünler veya şirket toplantıları gibi belirli bir etkinlik türünde uzmanlaşmayı seçebilir veya kendinizi tüm işlerin bir etkinlik planlayıcısı olarak ayarlayabilirsiniz. Çok organize iseniz, en küçük ayrıntılara çok dikkat edin ve büyük etkinlikler planlama deneyiminiz varsa, başkalarının becerilerinizden yararlanmasının zamanı gelmiş olabilir.

34. Özel Niş Gıda Mağazası Sahipliği

Gurme yiyecekler, peynirler, farklı gıdalar satan şarküteri market konseptli butik gıdacı. Yada egzotik zeytinyağlarına olan tutkunuzu iyi kullanın ve müşterilerinizin yerel bakkallarından almayı hayal edemeyecekleri türden bir uzmanlık ve seçki sunduğunuz bir mağaza açın.

35. Kişisel Asistan

Organize, oldukça ayrıntılı bir kişiyseniz, kişisel bir asistanlık sizin için uygun olabilir. Her gün bütün gün bir ofise veya kişiye bağlı kalmak istemiyor musunuz? Size daha esnek bir çalışma ortamı sağlayan sanal bir asistan olmayı düşünün.

36. Arabada Yemek Satışı

Her zaman bir restoran sahibi olmayı hayal ettiniz, ancak olmaya tam olarak hazır değil misiniz? Konseptlerinizi bir yemek arabası ile test edin. Bölgenizdeki lokanta ve restoranlara aşina olmanın, insanların neyi sevip sevmediklerini görmenin ve fiziki bir dükkan lokasyonunu açmadan veya yüksek maliyetli yatırım yapmadan önce sadık bir takipçi kitlesi oluşturmanın harika bir yolu olabilir.

37. Konsinye Dükkanı Sahibi

Tarz için bir gözünüz varsa ancak yepyeni bir butiğin envanterine yatırım yapmak istemiyorsanız, konsinye gitmeyi düşünün. Tamamen yeni giysiler satan bir butiğin yükü olmadan, hedeflerinize ve estetiğinize uygun bir kıyafet koleksiyonu oluşturmanıza olanak tanır.

38. Yemekhane

Yemek yapmayı düşünün. Projelerinizi seçin, daha az ama daha büyük etkinliklerde çalışın ve zaman yönetiminde gerçekten iyi olun.

39. Spor Salonu Sahibi

Kickboks spor salonları, yoga stüdyoları, CrossFit, aman tanrım! Kendi spor salonunuzu açarak fitness tutkunuzu başkaları için bir topluluğa dönüştürün.

40. Kreş Sahibi

Çocuk bakımı yüksek talep görmeye devam ediyor. Dadılar ve dadı paylaşımları şu anda popüler olsa da, iyi bir kreş bulmak zor. Mahallenizdeki bir ihtiyacı kendiniz açarak doldurun. Ve her zaman olduğu gibi, şehrinizin ve eyaletinizin imar, ruhsat, sigorta ve teftiş gereksinimlerine uyduğunuzdan emin olun.

41. Butik Ajans Sahibi

Uzmanlık alanınız nedir? Pazarlama, sosyal medya veya halkla ilişkiler olsun, kendi ajansınızı kurmanın zamanı gelmiş olabilir. Diğer birçok küçük işletme bu tür bir yardıma ihtiyaç duyar, ancak tam zamanlı bir pozisyonu zorunlu kılacak kaynaklara veya hacime sahip değildir. Küçük bir ekip kurmayı düşünün ve Duane Brown’un Take Some Risk gibi kendi ajanslarını başarıyla kuran diğer girişimcilerden öğrenin.

42. Kahve Dükkanı

Kafein bağımlılığınızı biraz daha kazançlı bir şekile dönüştürün. Bir franchise açmak veya mevcut bir mağazayı satın almak, kahveciliğe daha düşük riskli giriş noktalarıdır, ancak genellikle önceden biraz daha fazla nakit gerektirir. Bir mağazayı sıfırdan başlatmak, biraz daha planlama ve çok daha fazla çalışma gerektirir ancak aynı zamanda gelecekteki kazanç potansiyelinizi de en üst düzeye çıkarır.

Evden İş Fikirleri

1. Serbest Çalışan

Serbest çalışma dünyasında, evden çalışabilir ve kendi patronunuz olabilirsiniz. İstediğiniz alanda iş kazanmak için becerilerinizi kullanın:

  • Yazı-içerik
  • SEO
  • Yazılım
  • Tasarım
  • llüstrasyon
  • Kodlama
  • Danışmanlık

2. Sosyal Medya Yöneticisi

Sosyal medya konusunda bir yeteneğiniz var mı? Bir sosyal medya yöneticisi olarak, şirketler ve hatta bireysel kişiler için sosyal medya hesaplarını yönetmek için becerilerinizi kullanabilirsiniz. Influencer pazarlama daha yaygın hale geldi ve birçok influencer, sosyal kanallarını yönetmelerine yardımcı olmak için pazarlama ajanslarına veya çalışanlarına ihtiyaç duyuyor.

3. Veri Girişi Görevlisi

Birçok işletme, bilgisayar sistemlerine ve elektronik tablolarına bilgi girmelerine yardımcı olacak veri girişi görevlileri arar. Harika bir bilgisayarınız ve yazma becerileriniz varsa, bu sizin için bir iş olabilir.

4. Sanal Asistan

Tam zamanlı idari çalışanlar için çok küçük olan ancak dahili ekipleri için çok fazla işi olan çok sayıda küçük işletme var. Sanal asistanlar, işletmenin ölçeklendikçe daha verimli çalışmasına yardımcı olmak için bu olasılıkları yerine getirir. Sanal asistanlar, sosyal medya gönderimi, veri girişi, ürün açıklamaları yazma, toplantı veya telefon görüşmesi düzenleme, dosya düzenleme ve araştırma yapma gibi birçok konuda yardımcı olabilir.

5. E-ticaret

E-ticaretin yükselişi ve çevrimiçi alışveriş yapanlarla bağlantı kurmanın ne kadar kolay olduğu ile birlikte, ürünleri web üzerinde pazarlamak ve satmak için büyük bir fırsatlar var. İster kendi ürünlerinizi satmayı seçin, ister farklı üreticilerin ürünlerini satmak için toptancılarla çalışın, ister stoksuz satış rotasına gidin, harika pazarlama stratejisi ile başarılı bir iş kurabilirsiniz.

6. Ses veya Video Düzenleyici

Daha fazla kişi podcast’leri dinliyor ve sosyal medyada video izliyor. Bu nedenle markalar tüketicilerle bağlantı kurmak için sesli ve görsel içeriğe yöneliyor. İşin püf noktası, birçoğunun bu içeriğin üretimine yatırım yapacak zamanı olmaması veya bunu yapacak becerilere sahip olmamasıdır. Bu izleyiciler için kaliteli içerik üretme söz konusu olduğunda ses ve video editörleri talep görmektedir.

7. Seslendirme Sanatçısı

Podcast’ler ve videolardan bahsetmişken, birçok içerik oluşturucu, harika ses yeteneklerinin bir projeye getirebileceği profesyonelliğin değerini ve seviyesini kabul eder. Podcast giriş / çıkışları, açıklayıcı videolar için anlatım ve hatta sesli kitaplar için sesli çalışmalar için etkinlikler düzenleye bilirsiniz.

8. Evcil Hayvan Bakıcısı

Evcil hayvanlara karşı bir tutkunuz var mı? Evcil hayvan bakıcısı olmayı düşünün. Evcil hayvan sahipleri tatildeyken ya evcil hayvanlarını evinizde barındırın ya da evlerini ziyaret edin.

9. Ortak Kullanımlı Kiralama

Hiç otel yerine ev paylaşım hizmeti kullandınız mı? Ziyaretçileri kendi evinizde ağırlayarak veya bir oda kiralayarak geçimini sağlayabilirsiniz. airbnb, sahibinden, hurriyetemlak gibi şirketlere ev evinizin bir bölümünü yada ofisinizin bir bölümünü kiraya vermeyi düşünün.

Evde Küçük Bir İşletmeye Nasıl Başlanır

  • Küçük işletme fikrinizi belirleyin.
  • Yan iş veya hobi olarak başlayın.
  • Yazılımınıza karar verin.
  • Bir iş planı oluşturun.
  • Şahıs şirketi mi yada kuruluşunuzun ticari ünvanının nasıl olacağınıza karar verin.
  • Bir işletme banka hesabı oluşturun.
  • İş fikrinizin evden çalışmaya uygun olup olmadığı belirleyin.
  • Bir ofis kurun.
  • İşe başlayın!

1. Küçük İşletme Fikrinizi Belirleyin

İster yukarıdaki listeden bir seçenek seçin ister başka bir fikriniz olsun, başarılı olmak için gerekli deneyim, eğitim veya becerilere sahip olmak önemlidir. Bir kreş işletmek istiyorsunuz, ancak başarılı bir kreşe hiç gitmediniz mi? Bunun deneyiminize ve ilgi alanlarınıza gerçekten uygun olup olmadığını öğrenmek için araştırma yapmaya zaman ayırın.

2. Yan İş veya Hobi Olarak Başlayın

Akşamları veya hafta sonları yan işi olarak işinizi devam ettire bilir misiniz? Bu, bazı hatalar yapmanıza, piyasayı test etmenize ve dokuzdan beşe işinizden ayrılmadan ve birincil gelirinizi kaybetmeden önce fikrinizin sağlam temelleri olup olmadığını anlamanıza olanak tanır.

3. Yazılımınıza Karar Verin

İlk başladığında tabağınızda birçok şey var. Ancak kritik olan (ve genellikle ilk kez girişimciler tarafından unutulan) bir adım, işiniz büyüdükçe daha verimli olmanıza yardımcı olabilecek yazılıma karar vermektir.

Her işletme farklıdır ancak neredeyse tüm şirketler, analitik, proje yönetimi, muhasebe, defter tutma, e-posta ile pazarlama ve diğer temel günlük görevlerde yardımcı olmak için yazılım kullanabilir.

Her işletmenin kullanması gereken en önemli yazılım araçlarından biri, önemli müşteri bilgilerini tek bir merkezi veritabanında takip etmek için ücretsiz Crm programları vardır. Ekibinizi daha iyi takip etmenize yardımcı olur ve işiniz büyüdükçe düzenli kalmanızı sağlar.

4. Bir İş Planı Oluşturun

Fikrinizin başarılı olma potansiyeline sahip olduğunu öğrendikten sonra, bir iş planı oluşturma zamanı. Nereden başlayacağınızdan emin değil misiniz?

İş Planınız Aşağıdaki Unsurları İçermelidir

  • Yönetici Özeti

Şirketinize ve pazardaki konumunuza üst düzey bir genel bakış.

  • İş Modeli

İşletmenizin ne yaptığını, kime hizmet verdiğini ve işletmenizin nasıl yapılandırıldığını ana hatlarıyla belirtin. Hangi ürün ve hizmetleri sunduğunuzun ve müşterilerinizin ihtiyaçlarını nasıl karşıladıklarının bir açıklamasını eklemelisiniz.

  • Pazar Durumu

İlgili rakip bilgilerinin bir özeti. En yakın rakiplerinizin güçlü ve zayıf yönlerini belirleyin(Swot analizi).

  • Ürünler ve Hizmetler

Ürünlerinizi ve hizmetlerinizi ayrıntılı olarak açıklamak ve ürününüzü pazardaki diğerlerinden ayıran unsurları ana hatlarıyla belirtmek için bu bölümü kullanın.

  • Operasyonlar ve Yönetim

İşletmenizin organizasyon yapısını, temel rollerini ve sorumluluklarını ana hatlarıyla belirtin.

  • Pazarlama ve Satış Stratejisi

Bu bölüm, ürününüzü nasıl pazarlayacağınızı ve satacağınızı açıklamalıdır. İdeal müşteriniz, teklifinizi nasıl konumlandırmayı planladığınız ve satış stratejiniz hakkında bilgi ekleyin.

  • Finansal Plan

İşletme finansınızın ayrıntılı bir taslağını oluşturun. Başlangıç ​​maliyetlerinizi, ilk mali üretimlerinizi ve finansman yaratmayı nasıl beklediğinizi ekleyin.

  • Ek

Yukarıdaki parçalar tamamlandıktan sonra, iş planınızı özetleyen bir ek ile belgeyi bitirin.

İş planları, teklifinizi rakiplerden farklı kılan şeyleri belirlemelidir. Ayrıca kısa ve eyleme geçirilebilir olmalıdırlar. Ve iş planınız işinizle birlikte gelişmelidir.

5. Ltd veya AŞ mi Yoksa Şahıs Şirketi mi Olacağınıza Karar Verin

Firmanızın ticari ünvanına karar verin. Ticari ünvanınız yapacağınız işe göre farklılık göstere bilir ve önem arz edebilir. Firmanızı kurduktan sonrada değişikliğe gidebilirsiniz ancak biraz maliyetli ve yorucu bir süreç olabilir. Firmanızı kurarkende iyi bir muhasebeci ile de çalışmayı ihmal etmeyin.

6. Bir İşletme Banka Hesabı Oluşturun

Yasal olarak oluşturulmuş bir işiniz olduğunda, işletmeniz için özel olarak bir banka hesabı açın. Bir işletme banka hesabına sahip olmak, kişisel ve ticari finansınızı ayrı tutmak için çok önemlidir ve bu, işletmenizin nakit akışı ve finansal sağlığının doğru bir resmini elde etmenize yardımcı olabilir. Ek olarak, kişisel ve ticari finansınızı ayrı tutmak, defter tutmayı ve vergi hazırlığını kolaylaştırır.

Birçok banka, ticari çek ve tasarruf hesapları sunar. Ticari çek hesapları, tipik olarak gerçekleşebilecek işlem sayısında bir sınıra sahip değildir ve ticari satın alımlar yapmak için kullanılabilecek bir banka kartı düzenler.

7. İş Fikrinizin Evinizde İşe Yarayıp Yaramadığını Belirleyin

İş fikrinizin evden çalışmaya uygun olup olmadığına karar verin. Bazı işletmeler çalışmaya uygun değildir. Bir köpek barınağı işletmek istiyor ama arka bahçesi olmayan bir apartman dairesinde yaşamak istiyorsanız, bunun yerine köpek gezdirme işini düşünebilirsiniz.

8. Bir Ofis Kurun

İş fikriniz evden yönetilmek için uygunsa, belirlenmiş bir çalışma alanınızın olması yine de önemlidir. Bir ev ofisi mümkün olmasa da, size ilham veren ve başarı için gerekli koşulları yaratan bir alan için oturma odanızda bir köşe ayırmayı veya yatak odanıza bir masa koymayı düşünün. Veya evinizin uygun bir konumunu işiniz için ayıra bilirsiniz.

Daha profesyonel bir alana mı ihtiyacınız var? Video görüşmelerinde olmanızı gerektiren veya müşteriyle yüz yüze çalışma yapıyorsanız, kimse arka planda dağınık ortamınızı görmek istemez. Konferans odalarına, masa alanına ve daha fazlasına erişmenizi sağlayan üyelikler ile çalışan ortak paylaşımlı ofisleri, çalışma alanlarını seçebilirsiniz.

9. Çalışmaya Başlayın!

Çok çalıştınız ve size iyi haberlerim var… bu sadece daha da zorlaşacak. Ancak çoğu girişimci, kendi patronunuz olmanın getirisi konusunda hemfikir olacak, kendi saatlerinizi kendinize ayıracak ve tutkulu olduğunuz projeler üzerinde çalışmanız, hayatınızın geri kalanında kâr getirecek.

Küçük bir işletme fikri seçmek kişisel bir karardır. Ancak, arkadaşlarınızdan ve ailenizden fikir alışverişinde bulunmak faydalı olabilir. Bu süreç boyunca yardım istemekten korkmayın ve işe koyulurken biraz eğlenmeyi unutmayın.

Unutma; İnandığın kadar varsın, Varsan yaparsın.