Hotmail İmzası Nasıl Oluşturulur?

Outlook kullanıcı imzası, kullanıcıların oluşturdukları ve hotmail’e ekledikleri imzalardır. Oluşturulan her mail altında, Outlook kullanıcı imzası kullanılabilmekte olup birçok kişi tarafından bu özellik tercih edilir.

Mail imzaları, oluşturulan maillerin çok daha kurumsal bir görünüm elde etmesini olanaklı kılar. Bu nedenle Outlook kullanıcı imzası oluşturmak, artık birçok insanın ilgisini çeken durumlar arasında yer alıyor. Belli başlı adımlar çerçevesinde oluşturulan kullanıcı imzaları, bazı durumlarda bir zorunluluktur.

Peki, Hotmail kullanıcı imzası nedir, kullanıcı imzalarını oluşturmak isteyenlerin atması gereken adımlar nelerdir?

Outlook (Hotmail) Kullanıcı İmzası Nedir?

Genellikle profesyonel bir mail görüntüsü için tercih edilen Outlook kullanıcı imzası mail sonlarına eklenir. Bu sayede alıcılar; kullanıcının internet sitesi, telefon ya da adresine çok daha kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilir. Bu gibi durumlar nedeniyle tercih edilen Outlook kullanıcı imzası, oldukça basit adımlar halinde oluşturulur.

Oluşturulan imzalar, gerekli ayarların yapılması durumunda her mailin altına otomatik bir şekilde eklenir. Outlook kullanıcı imzası, göndereceği her bir mail için kişisel imza oluşturmak isteyen kişiler tarafından tercih edilir. İmza içerisinde logo, kartvizit ve el yazısı bulunabilir.

Genellikle web sitelerini tanıtmak isteyen kişiler, kişisel imzalarında web site adresine yer verir. Bunun yanı sıra markasının logosunu bulundurmayı arzulayan kişiler ise Outlook kullanıcı imzası kapsamında marka logosuna yer verebilir.

Outlook (Hotmail) Kullanıcı İmzası Nasıl Oluşturulur?

Outlook kullanıcı imzası oluşturmak için atılması gereken birtakım adımlar bulunur. Belirtilen adımların sırasıyla uygulanması ile istenilen şekilde kişisel imzalar oluşturulabilir.

Outlook kullanıcı imzası oluşturmak için şu adımlar takip edilmelidir:

  • Yeni bir e-mail iletisi açın.
  • İleti menüsünde yer alan “İmzalar” butonunu seçin.
  • Düzenleme yapmak için “İmza Seç” altında yer alan “Yeni” ögesini seçerek işlemlere devam edin.
  • Yeni İmza butonunu seçtikten sonra iletişim kutusuna imza için bir ad yazarak bu adımı tamamlayın.
  • “İmzayı Düzenle” botunu ile birlikte imzanızı oluşturabilirsiniz. Bu kısımda yazı tipi, yazı boyutu ve renklerini seçebilir; hizalama değişikliğinde de bulunabilirsiniz.
  • İmzanızı oluştururken hazır şablonları kullanabilir ya da madde işaretleri, tablo gibi ögeleri kullanarak etkili imzalar oluşturabilmek için Word dosyasında işlem yapabilirsiniz.
  • E-posta açılan kutusunda imzanın kullanılacağı e-mail hesabını seçin.
  • İmzanızı yeni iletilerin tamamında kullanabildiğiniz için her mailde kullanacağınız imzanızı seçebilirsiniz.
  • Yeni iletilere imzanızın otomatik bir şekilde düşmesini istemiyorsanız eğer “Varsayılan Yok” seçeneğini kullanabilirsiniz.

Outlook kullanıcı imzası, yukarıdaki adımların sırasıyla uygulanması ile birlikte rahatlıkla oluşturulabilir.

Peki, kimler Outlook kullanıcı imzası oluşturmalı, bu konu hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

Kimler Outlook Kullanıcı İmzası Oluşturmalı?

Outlook kullanıcı imzası oluşturmak ve kullanmak zorunlu değildir. Fakat bazı durumlarda bu tür imzalar bir ihtiyaç haline gelir. Dolayısıyla Outlook kullanıcı imzası kimler oluşturmalı sorusu, cevaplanması gereken önemli sorular arasında yer alıyor.

Kurum ya da markasını tanıtmak isteyen kişiler, markasının yer aldığı logoyu oluşturup Outlook kullanıcı imzası kullanabilir. Mail üzerinden yapılan bu tür tanıtımlar, markanın çok geniş bir çevre tarafından bilinmesini sağlayacaktır. Bunun yanı sıra web sitesi bulunan ve yine web sitesini tanıtmak isteyen kişiler, site isminin yer aldığı bir kişisel imza oluşturabilir.

Efektif bir şekilde oluşturulan imzaların gönderilen her yeni ileti altında kullanılması, web sitesinin kısa süre içerisinde tanınmasını sağlayacaktır. Outlook kullanıcı imzası, aynı zamanda kurumsal bir mail gönderiminde bulunmak isteyen kişiler tarafından da kullanılabilir. Oluşturulan kullanıcı imzaları sayesinde gönderilen her bir mail, kurumsal bir nitelik kazanmış olacaktır.