Google Chat Nedir? Google Chat Nasıl Kullanılır?

Yoğun iş temposu, trafik ya da spor yaptığınız anları düşünün. Bu gibi durumlarda gelen çağrılara ancak mesaj göndererek cevap verebilirsiniz. WhatsApp ya da mesaj yolu ile sizleri arayan kişilere cevap verebileceğiniz durumlar olabileceği gibi mesaj hakkınızın olmadığı, internet kullanımı yapamadığınız durumlarda başınıza gelebilir. Tam da bu gibi durumlarda sizlere destek veren ve adeta bir kurtarıcı gibi yetişen Google Chat, kullanıcılarından tam not almaya devam ediyor.

Android işletim sistemine sahip telefon sahiplerinin rahatlıkla kullanabileceği bu uygulama, mesajlaşırken sahip olamadığınız bir özgürlük alanını da sizlere sağlıyor. Apple’ın kullanıcıları için oluşturduğu alternatif mesajlaşma sistemi olan iMessage gibi Android kullanıcıları için de bu alternatif oluşturuldu. SMS kullanımın yerini farklı uygulamaların alması ile birlikte, kullanıcıları tekrar bu alana kazandırmak için Google Chat Android sistemine uyumlu olarak üretildi.

Mesajlaşma platformlarında genellikle internete ihtiyacınız olur. Bu platformlarda özgürce mesajlaşabilir, dosyalar gönderebilir hatta farklı kombinasyonlarla mesajlarınızı ilgi çekici kılabilirsiniz. Ama her durumda internet bağlantınızın bulunması gerekiyor. Google Chat ise sizleri bu durumdan kurtarıyor. SMS gönderemediğiniz ve internetinizin olmadığı her an bu hizmet ile mesajlarınızı ve çağrılarınızı cevaplayabilirsiniz.

Google Chat Nedir?

Akıllı iletişiminin tek adresi niteliğine kavuşan Google Chat özellikle bireysel kullanıcılarının haricinde ekip çalışmalarında da iş hayatında tercih edilen bir uygulama olarak Google Play’den indirebilirsiniz. Mesajlarda zaman kaybetmek yerine işinizi çok daha hızlı çözebilmek için sohbet odalarını tercih edebilirsiniz. Okundu ve çevrimiçi bilgisini diğer mesajlaşma platformlarında olduğu gibi alabileceğiniz bu hizmette kolaylıkla başarılı iletişim kurabilir, işlerinizi hızla halledebilirsiniz. Özellikle kısa mesaj ve Whatsapp, Bip gibi toplu mesajlaşama uygulamalarına yeni bir alternatif olan bu uygulama Andorid işletim sistemli akıllı telefonlar için oluşturuldu. Telefonlarınızda SMS uygulaması olduğu için Google Chat’i indirmeniz uygulamayı kullanabilmeniz için yeterli.

Google Chat Nasıl Kullanılır?

Google Chat uygulaması, tıpkı diğer mesajlaşma uygulamalarında da olduğu gibi yalnızca aynı uygulamaya kayıtlı kişiler tarafından kullanılabiliyor. Uygulamayı aktif hale getirip kullanmak ise oldukça basit ve bir o kadar da pratik. Zaten SMS altyapısına sahip olduğunuz için uygulamayı Google Play’den indirerek işe başlayabilirsiniz. Hemen arkasından yapmanız gereken adımlar ise aşağıda yer alıyor:

  • Mesajlar uygulamasına girerek, sağ üst kısımda yer alan “Ayarlar” bölümünü açın.
  • İkinci adımda ise açılan bu bölümde karşınıza çıkan “Sohbet Özellikleri” başlığına girin.
  • Sohbet Özellikleri başlığı altında, “Şimdi Yükselt” ibaresini göreceksiniz. Bu ibareye tıkladığınızda karşınızda Google Chat özelliği yer alıyor. Özelliği aktif hale getirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Birkaç adımdan oluşan bu uygulamanın kurulumu anlatıldığı gibi gayet basit. Farklı herhangi bir uygulama ya da program indirmeden, internet ihtiyacı olmadan rahatlıkla her Android telefon kullanıcısı Google Chat özelliğini devreye sokabilir.

Google Chat Kullanmayanlarla Mesajlaşma

Rehberinizde bulunan her numara sahibi ile SMS üzerinden ya da farklı platformlar yardımı ile mesajlaşabilirsiniz. Ancak Google Chat kullanmayan kişilere mesaj attığınızda onlar bu mesajı SMS olarak alırlar.

Mesajlaşırken eğer siz Google Chat kullanıyorsanız ekranda; “Chat Message” ibaresini görebilirsiniz. Fakat mesaj atmak istediğiniz kişi Google Chat uygulamasını aktif olarak kullanmıyorsa, uygulama üzerinden attığınız mesajınız kendisine normal SMS gibi iletiliyor. Yani uygulamayı kullanırken herhangi bir endişeye kapılmanıza gerek yok. Sadece, SMS attığınız kişi sohbet grupları içerisinde yer alamıyor. Karşıdaki kişinin uygulama üzerinden kurduğunuz sohbet gruplarına dahil olabilmesi için ise Google Chat’i indirip kayıt olması gerekiyor.