Girişimcilik Nedir ?

Girişimcilik nedir, girişimci faaliyetleri nelerdir

Girişimcilik Nedir?

Yıllardan beri ülkemizde ki en yaygın konulardan olmakla birlikte kavram olarak son yıllarda popülaritesi artışmıştır. Girişimcilik; özetle belirtmek gerekirse belli bir ticari faaliyetin yürütülmesine denmektedir. Ancak artan teknolojik alt yapı, bilgiye erişebilirliğin kolaylaşması ile birlikte farklı sektörlerde özellikle genç bireylerin  belirli bir alanlarda ticari faaliyette bulunma kapasitesi artmıştır. Girişimcilerin belirli konularda yetkinlikleri olması gerekmektedir; kaynak yaratımı, konusunda başarılı, belirli bir fikre sahip, pes etmeyen, araştırmacı, geliştirmeci kişiler olması gerekmektedir. Ve bunların yayında risk alabilen kişiler girişimcilik faaliyetlerinde buluna bilirler.

Girişimcilik Vakfı

Girişimcilik ile alakalı bir çok Girişimcilik Vakfı ve Girişimcilik Dernekleri mevcuttur. Girişimcilik vakıfları sayesinde bilgi birikiminizi arttıra bilir ve çeşitli eğitimler alabilir girişimcilik vede eksik olduğunuzu düşündüğünüz konuları ile ilgili danışa bilirsiniz.

Girişimcilik Kursu

Girişimcilik vakıf ve dernekleri dışında girişimcilik kursu veren gerek bireysel gerekse çeşitli eğitim kuruluşları vardır. Ayrıca belirli girişimcilik faaliyetlerinde başarılı olmuş kişilerde çeşitli konularda eğitimler ve girişimcilik kampları düzenlemektedirler.

Girişimcilik Fikirleri

Girişimcilik fikirleri aklınıza gelecek bir çok konu olabilir. Ancak doğru bir girişimcilik faaliyetinde zaman ve doğru planlama çok önemlidir vede girişimcilik fikrinin olgunlaşması. Ülkemizden ve dünyadan sayamayacağımız kadar girişimcilik fikri vardır. Bunlar arasında duyduğumuz yada duymadığımız birçok girişimcilik fikri hayata geçmiş başarılı olmuş yada başarısız olmuştur. Yada hiç hayata geçemeden sonlanmıştır. Girişimcilik Fikrine inan girişimcililer gerekli donanıma da sahip olduklarında belirli bir noktaya genelde gelmişlerdir. Pes etmeyin yılmayın başarı genellikle pes etmeyenlerin oluyor.

Girişimcilik Türleri

Ticari girişimcilik, Kamu girişimciliği, Sosyal girişimcilik gibi saya bileceğimiz girişimcilik türleri vardır. Ticari girişimcilik; bağımsız bir birey yada bireylerin bir iş fikri doğrultusunda bulundukları faaliyetlerdir. Kamu girişimciliği; devlet tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerdir. Sosyal girişimcilik; belirli ticari kaygı gütmeden toplum faydasına yürütülen faaliyetlerdir.

Girişimcilik Belgesi

Girişimcilik belgesi KOSGEB tarafından verilen ve en yaygın olan belgedir. Bu belge sayesinde devletin sunduğu belirli imkanlardan yararlanırsız. Düşük faizli kredi, hibe, know how gibi birçok konuda destek alabilirsiniz. Elde edeceğiniz girişimcilik belgesi, girişimcilik sertifikası olarak da geçmektedir. İlerleyen günlerdeki yazımızda kosgeb dışında hangi kişi, kurum yada kuruluşlardan girişimcilik sertifikası, girişimcilik belgesi alabileceğinizi de yazacağız.

Girişimcilik Dersi

Girişimcilik dersi birçok üniversitede lisans programlarının ders olarak yada yüksek lisans programlarında bulunmaktadır. Dersin içeriği genellikle kaynak yaratımı proje oluşturma ve sunma, pazarlama gibi konuları içermektedir.

Girişimcilik Örnekleri

Girişimcilik örneklerlerine Türkiye’den en çok bildiğimiz yemeksepetini örnek göstere biliriz yada dünyadan facebook örneği, bu kadar büyük hacimli girişimcilik fikirleri her zaman çıkmıyor ancak bulunduğunuz bölgedeki lokal bir iş ile de başarılı bir girişimci olabilirsiniz. İnovatif bir ürün ortaya çıkarmak, bir gıda işletmesi fikri geliştirmek yada bir franchise almak da girişimcilik faaliyetlerine örnek olarak gösterile bilir. Tüm bu değindiğimiz konularla ilgili farklı yazıları ilerleyen günlerde sayfamızda bulabileceksiniz.