WordPress eklentileri, WordPress’in bu denli tercih edilmesinde rol oynayan en önemli unsurlardır. WordPress eklentileri, web sitenizi çok daha efektif ve verimli bir kullanımla yönetebilmenizi sağladığı, aynı zamanda birçok kurala uygunluğu denetleme açısından da önemlidir. Günümüzde son derece geniş yelpazeli WordPress eklentileri bulunduğu gibi tüm bunlar arasında en doğrusunu tercih etmek ise aynı oranda zorlaşıyor. Bu doğrultuda web siteniz için en iyi WordPress eklentileri listesini oldukça detaylı biçimde hazırladık.
1. Yoast SEO
Yoast SEO, WordPress eklentileri arasında sitenizde mutlaka yer vermeniz gereken en önemli araçlardan biridir. Google da dahil olmak üzere arama motorlarında web sitenizin ön plana çıkmasını, içeriklerinizin daha geniş kitlelere ulaşmasını istiyorsanız SEO kurallarına uygun içerikler üretmelisiniz. Yoast SEO eklentisi ise sitenizin ve içeriklerinizin tam olarak bu kriterlere uygunluğunu denetleme imkanı sunar.
Yoast SEO, temel olarak arama motorlarına uygun ve kalite açısından yüksek düzeyde içerikler hazırlamanız için geliştirilmiştir. En iyi WordPress eklentileri arasında gösterilen bu eklenti, tamamen ücretsiz olarak kullanılabilir. Bununla birlikte Yoast SEO, bazı ayrıcalıkları da kullanıcılara ücretli olarak sunmaktadır. Bu ayrıcalıklardan faydalanmak ve içerikleriniz hakkında daha geniş yelpazeli veriler elde etmek istiyorsanız Yoast SEO için 120 TL ödemeniz gerekir.
Yoast SEO eklentisinin en önemli ve web siteniz için hayati düzeyde bilgi sağlayan özellikleri genel olarak şu şekildedir:
- Sayfalarınızı ve oluşturduğunuz içerikleri analiz ederek SEO uygunluğunu denetler.
- Eklenti tarafından önerilen SEO ayarlarını uygulamanız halinde sayfalar için sunduğu analizi günceller.
- XML türünde site haritaları oluşturmak amacıyla kullanılabilir.
2. Imagify
En iyi WordPress eklentileri arasında gösterilen Imagify, otonom bir yapıdadır. Hız bakımından web sitenizi optimize ettiği gibi Imagify, web sitenizdeki resimleri sıkılaştırır. Görsellerin sıkılaşması ise web sitenizin çok daha verimli ve hızlı olmasını sağlar. Aynı zamanda Imagify, özellikle görsel ağırlık açısından iddialı olmayı hedefleyen web siteler için son derece idealdir.
Bazı olanaklarından ücretsiz olarak yararlanabildiğiniz bu WordPress eklentisi, aynı zamanda bir de Premium sürüm olanağı vadediyor. Premium sürümde ise iki farklı alternatif var. 500 MB sınırlı paketten faydalanmak istiyorsanız 4.99 dolar, sınırsız paketi tercih etmek istiyorsanız 9,99 dolar ödeme yapmanız gerekiyor.
3. Social Warfare
Social Warfare, web sitenizin daha fazla etkileşime girmesi adına oldukça önemli bir eklentidir. WordPress eklentileri arasında son derece hatırı sayılır düzeyde tercih edilen Social Warfare, kullanıcıların web sitenizde yapılan paylaşımları sosyal medya platformlarına aktarırken hızlı bir şekilde hareket etmesini sağlar.
Social Warfare’in tamamen ücretsiz bir sürümü bulunuyor. Web sitenizdeki içeriklerin en hızlı şekilde sosyal medya platformlarına taşınmasını istiyorsanız ve bu eklentinin sağladığı tüm olanaklardan faydalanmak istiyorsanız bu durumda Premium üyeliği de tercih edebilirsiniz. Premium sürümlere eklentiyi kullanacağınız site sayısına göre farklı fiyatlarla sahip olabilirsiniz.
Social Warfare fiyatları şu şekilde:
- Site Limiti Olmadan Kullanım: 349 dolar
- Bir Site İçin Kullanım: 29 dolar
- 5 Site İçin Kullanım: 89 dolar
- 10 Site İçin Kullanım: 139 dolar
4. JetPack
JetPack WordPress eklentisi, web sitenizi kendiniz için çok daha efektif biçimde kişiselleştirmeniz ve site verilerinizi analiz edebilmeniz adına geliştirilmiş son derece komplike bir çözümdür. Bu eklenti, sitenizin hızı ve istatistikleri hakkında veriler sunar. Ayrıca analiz dışında JetPack, web sitenizin dış tehlikelere karşı korunmasında da görev alan bir eklentidir.
En iyi WordPress eklentileri arasına dahil edebileceğimiz JetPack eklentisi, ücretsiz bir sürüme ev sahipliği yapıyor. Yalnız ücretsiz sürüm beklentilerinizi tam anlamıyla karşılayamayabilir. Web sitenizle ilgili komplike ve oldukça önemli istatistiklere ulaşmak istiyorsanız JetPack eklentisi için 39 dolar ödemeniz gerekiyor.
5. TablePress
En iyi WordPress tablo eklentisi olarak kabul edilen TablePress, web sitenizde benzersiz tablolar oluşturmak üzere kullanabileceğiniz bir eklentidir. Excel’deki tablo oluşturmayla benzer özelikleri bünyesinde barındıran TablePress, içe ve dışa aktarma imkanı da sunuyor. Farklı dosya türlerini içe ve dışa aktarma imkanı sunan TablePress, aynı zamanda eklentinin fonksiyonunu artırabileceğiniz ek uygulamalara da sahiptir. Ücretsiz olarak sürümü bulunan TablePress WordPress eklentisi Premium sürümü ise 19 dolardan başlıyor.
6. Elementor Page Builder
WordPress en iyi eklentiler arasında kesinlikle ilk sıralarda yer alan Elementor Page Builder, aynı zamanda günümüzde en yaygın olarak tercih edilen eklentilerdendir. Elementor Page Builder, web sitenizin kurulumunda ve sayfa yönetiminde A’dan Z’ye kadar rol oynayabilir. Web siteniz için yeni temalar geliştirebilmenizi izin verdiği gibi bu WordPress eklentisi, sayfalarınızı düzenlemeye de yardımcı olur.
Elementor Page Builder eklentisinin en önemli avantajı ise sayfalarınızı düzenlerken oldukça fonksiyonel özelliklerden faydalanabiliyor olmanızdır. Sürükle bırak özelliği ile web sitenizi isteklerinize uygun şekilde hızla dizayn edebilirsiniz. Eklentinin ücretsiz bir sürümü bulunduğu gibi farklı Premium paketleri de bulunuyor. Yıllık olarak 90 dolara en iyi paketi satın alabilirsiniz.
7. MonsterInsights
En İyi WordPress eklentileri listemizde yer alan MonsterInsights, aynı zamanda en popüler ve yoğun olarak tercih edilen eklentilerden biri. Şimdiye dek neredeyse 2,5 milyon kullanıcı tarafından tercih edilen bu WordPress eklentisi, sitenizin Google Analytics ile optimize edilmesini sağlar. GA izleme kodunu tanımlayarak web sitenizi Analytics’e entegre edebilirsiniz.
MonsterInsights, aynı zamanda gerçek zamanlı olarak web sitenize dair çeşitli istatistik ve analizlere ulaşabilme imkanı da sunar. Bu WordPress eklentisi ile:
- Popüler içeriklerinizi takip edebilir,
- Gerçek zamanlı olarak web sitenizdeki istatistiklere ulaşabilir,
- 404 hata sayfalarının istatistiklerini inceleyebilir,
- Arama sonuçlarına bağlı olarak web sitenizde iyileştirmeler gerçekleştirebilirsiniz.
8. Forminator
Forminator, web sitenizde formlar oluşturarak ziyaretçilerinizle olan etkileşimi artırmanın en iyi yöntemlerinden biridir. Aynı zamanda Web siteniz için en iyi WordPress eklentileri arasında yer alan Forminator, iletişim formalarının dışında taleplerinize uygun özel formalar geliştirebilmenize de izin verir. Ayrıca Forminatör ile web sitenizde sunduğunuz tüm formaları takip edebilir ve geri bildirimler hakkında bilgi edinebilirsiniz.
9. Asset CleanUp
Asset CleanUp, web sitenizin daha güvenli, hızlı ve işlevsel olarak çalışması amacıyla tercih edebileceğiniz bir eklentidir. Gerçek anlamıyla web siteniz için en iyi WordPress eklentileri arasında olan Asset CleanUp, eklenti ve temalar arasında ortaya çıkabilecek olası sorunları önler.
Böylelikle web siteniz çok daha hızlı olduğu gibi aynı zamanda kullanım açısından da son derece işlevsel hale gelir. Özellikle web sitenizdeki sayfaların yüklenme hızını takip ederek Asset CleanUp’ın sağladığı faydaları gözlemleyebilirsiniz. Eklentinin Pro sürümüne 49-149 dolar aralığında değişiklik gösteren farklı paketler arasında tercihte bulunarak sahip olabilirsiniz.
10. Pop-up Builder
Pop-up Builder, son derece fonksiyonel bir eklentidir. Birden fazla talebi karşılıyor olması nedeniyle en iyi WordPress eklentileri arasında gösterilebilir. Pop-Up Builder ile açılır pencereler oluşturabilir ya da coğrafi işaretleme yapabilirsiniz. Her türden durum için Pop-Up üretebilme imkanı sunan bu eklenti, ücretsiz bir versiyona sahip olduğu gibi ücretli Pro sürüme de ev sahipliği yapıyor. 300.000’den fazla kullanıcıya ulaşan Pop-Up Builder eklentisinin Pro sürümü 49,95 dolar ile 145,95 dolar arasında değişiklik gösteriyor.