En Başarılı 5 Start Up

Türkiye’nin en başarılı start up’ları, sadece Türkiye’de değil global ölçekte gösterdikleri başarılarla dikkat çekiyor. Bazıları uluslararası alana açılan bu projeler, kısa süre içerisinde oldukça geniş yelpazeli kitleye ulaşmayı başardı.

Özellikle Türkiye’nin en iyi start up projesi olarak tanımlanan Getir, birkaç yıl içerisinde gösterdiği performansla dünya genelinde hizmet ağını genişletti. Aynı zamanda; Türkiye’de 2021 yılının en iyi start up’ları arasında yer alan; “Insider”, “Peak Games”, “Martı” ve “Kolay İK” gibi projeler de dünya genelinde dikkat çekti. İşte Türkiye’de 2021 yılının en başarılı 5 start up’ı!

Getir

“Getir Bir Mutluluk” sloganı ile 2015 yılında yola çıkan Getir, Türkiye’de 2021 yılının en başarılı 5 start up’ı arasında yer alıyor. İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bursa gibi şehirlerde başlayan yolculuğunu İngiltere’ye kadar uzandıran Getir, Türkiye’nin en iyi çevrim içi platformlarından biri haline dönüştü. 10 dakika gibi kısa bir sürede müşteri ihtiyaçlarını karşılayan platform, oldukça güçlü dijital altyapıya sahip.

Sadece Türkiye’de değil dünya genelinde de dikkat çeken bir proje haline dönüşen Getir, aynı alanda faaliyet gösteren rakiplerine ilham kaynağı oldu. Türkiye’nin en iyi start up’ları arasında gösterilen Getir, Trendyol’un arkasından Türkiye’nin en değerli start up projeleri arasında ikinci sırada yer alıyor. Yakın bir geçmişte yeni bir yatırım turuna çıkan Getir, bu yatırım turunda 12 milyar dolar değerlemeye sahip oldu.

Insider

2012 yılında hayata geçen Insider projesi, Türkiye’de 2021 yılının en başarılı 5 start up’ı arasında gösteriliyor. 2016 yılından itibaren bu sıralamada yer alan Insider, dünya devi markalara yazılım projeleri geliştiren bir girişimdir. Dominos, Biletix, Garanti, Toyota ve Fiat gibi markalarla iş birliği halinde olan Insider, sadece Türkiye’nin değil dünyanın en başarılı yazılım geliştiricilerinden biri konumunda.

E-ticaret teknolojileri üreten Insider, global ölçekte fark yaratan en iyi Türk menşeili girişimlerden biri olmayı başardı. Oldukça iddialı bir yapıya sahip olan proje, 2012 yılında hayata geçtikten oldukça kısa bir süre içerisinde dünya genelinde dikkat çekti. Insider projesi, 2021 yılında da etki alanını genişleterek büyümeye devam etti.

Peak Games

Türkiye’de 2021 yılının en başarılı 5 start up’ı arasında kendine yer bulan bir diğer proje de Peak Games projesi. 2010 yılında Sidar Şahin ve Hakan Baş tarafından geliştirilen proje, mobil oyun üretmeye odaklandı. Kısa süre içerisinde dikkat çeken bir performans gösteren Peak Games, Türkiye’nin ilk milyar dolarlık start up’ı olmayı başardı. Unicorn girişim olarak adlandırılan Peak Games, 1,8 milyar dolar karşılığında ABD menşeili Zynga şirketine satıldı.

Martı

Türkiye’nin en başarılı start up’ları denildiğinde şüphesiz son dönemde akla gelen en önemli girişim, Martı projesidir. Elektronik scooter kullanımını Türkiye’de oldukça yaygın bir konuma ulaştıran Martı projesi, kısa süre içerisinde hatırı sayılır ölçüde kullanıcı sayısına ulaştı.

Türkiye’nin en başarılı start up’ları arasında gösterilen proje, özellikle İstanbul’da oldukça dikkat çeken bir performans gösterdi. Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın’ının da geliştiricileri arasında yer aldığı proje, oldukça iddialı bir kurucu ekibe sahip.

Kolay İK

Oldukça özgün ve iddialı bir proje olarak tasarlanan Kolay İK, gösterdiği performansla kısa süre içerisinde Türkiye’nin en iyi start up’ları arasında yer almayı başardı. Kolay İK, personellerin; yemek kartı, bordro, izin, çalışma saati, avans, maaş ve harcama gibi işlemlerinin tek bir platform üzerinden gerçekleştirilmesini sağlıyor. Bu özellikleriyle fark yaratan Kolay İK projesi, şirket yönetiminde önemli kolaylıklar vadediyor.